Je bent niet de enige

In Nederland lijden jaarlijks ongeveer 200.000 mensen aan een eetstoornis (Voedingscentrum). Denk daarbij aan gewichtsverlies, ongecontroleerd eetgedrag en overgewicht.

Deze problemen ontstaan vaak in de puberteit of jonge volwassenheid. Sommige jongeren eten te weinig, anderen eten te veel of wisselen eetbuien af met streng diëten. Weer anderen zijn obsessief bezig met hun uiterlijk en gewicht.

Jongeren met eetproblemen zijn vaak onzeker en gespannen, hebben een verstoord lichaamsbeeld en kampen vaak met een laag zelfbeeld.

Herken je dit voor jezelf (of een ander)? Wie weet heb je wat aan ervaringsverhalen van lotgenoten of advies van een deskundige over gezond eten, lifestyle en jezelf accepteren zoals je bent.

Mogelijke hulplijn(en)

Proud2Bme

13-25 jaar
Chat, forum, email
Luisteren, tips, advies
Gratis hulp
Anoniem

Op zoek naar informatie en ervaringen die te maken hebben met eetproblemen en eetstoornissen? Advies en tips nodig over gezond eten, lifestyle en vooral jezelf accepteren zoals je bent?

WEET

Alle leeftijden
Telefoon, forum
Luisteren, praten, advies
Gratis hulp
Anoniem

Heb ik een eetstoornis? Hoe vraag ik of een vriend een eetstoornis heeft? Wat kan ik doen aan een eetstoornis? Hoe overtuig ik iemand anders om hulp te zoeken?

99gram.nl

14-23 jaar
Chat, email, forum
Luisteren, praten, advies
Gratis hulp
Anoniem

Denk je de hele dag dat je teveel hebt gegeten? Voel je je elke keer dik als je in de spiegel kijkt? Voel je je altijd ontevreden of onzeker over je uiterlijk?

Terug naar alle themas Thema´s Eetproblemen en zelfbeeld
Menu
Onderwerpen
Website sluiten