Je bent niet de enige

In 2022 heeft 13% van de Nederlanders van 16 jaar en ouder een vorm van seksueel geweld, grensoverschrijdend gedrag of intimidatie meegemaakt (WODC). Dat varieert van (online) seksueel getinte opmerkingen tot ongewenste aanrakingen, aanranding en zelfs verkrachting. Met name jonge vrouwen zijn vaak slachtoffer (18-24-jaar).

Elke vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel. Fysiek en online. Het kan voor groot persoonlijk leed zorgen. Zoals pijn, schaamte, stress, boosheid, onzekerheid, verwarring, slapeloosheid.

Als dat zo is, mag je hulp vragen. Je hoeft er niet mee te blijven rondlopen. Probeer met iemand over je ervaringen te praten. Hoe moeilijk dat ook is.

Mogelijke hulplijn(en)

Chat met Fier

13-27 jaar
Chat
Luisteren, advies, tips
Gratis hulp
Anoniem

Is er bij jou thuis vaak ruzie? Heb jij seks tegen je wil? Word je bedreigd met naaktbeelden? Dwingt iemand jou om drugs te dealen? Zet je familie je onder druk om te trouwen?

Helpwanted

Alle leeftijden
Chat
Advies, tips, doorverwijzing
Gratis hulp
Anoniem

Is jouw naaktfoto ongewenst verspreid? Word je bedreigd met naaktbeelden? Ben je online benaderd voor seks? Heeft iemand een nepprofiel aangemaakt?

Hulplijn Verbreek de stilte

Alle leeftijden
Telefoon, chat, email
Luisteren, praten, advies
Gratis hulp
Anoniem

Heb je te maken gehad met seksuele intimidatie, misbruik, geweld, aanranding of verkrachting? Je hoeft er niet mee te blijven rondlopen.

Terug naar alle themas Thema´s Seksueel/online misbruik
Menu
Onderwerpen
Website sluiten