• 14-23 jaar
  • Chat, email, forum
  • Luisteren, praten, advies
  • Gratis hulp
  • Anoniem

99gram.nl

Denk je de hele dag dat je teveel hebt gegeten? Voel je je elke keer dik als je in de spiegel kijkt? Voel je je altijd ontevreden of onzeker over je uiterlijk?

Over

Soms zijn je gedachten over eten, gewicht en uiterlijk zo sterk dat ze je in de weg zitten. Bij 99gram.nl kun je hier anoniem over chatten met deskundigen voor advies, hulp of gewoon om je verhaal te vertellen.

Hulp

Medewerkers van 99gram.nl zijn getraind om jongeren te helpen met vragen over eten, gewicht en uiterlijk. De website bevat een forum met veel tips en ervaringen van jongeren. Ook is er een zelfhulpcursus.

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik hier terecht?

99gram.nl is er voor kinderen en jongeren die last hebben van hun eetgewoonten of negatieve gevoelens ervaren bij hun gewicht of uiterlijk. Vragen gaan bijvoorbeeld over (gezond) afvallen, overgewicht, ondergewicht, eetstoornissen, onzekerheid, puberteit, perfectionisme.

Kan ik anoniem blijven?

Ja, de chat werkt in een beveiligde omgeving. Je hoeft nooit je naam of andere persoonlijke gegevens door te geven. Alle medewerkers hebben een beroepsgeheim.

24-uur per dag bereikbaar?

Nee, de chat is van maandag t/m vrijdag van 16.00-18.00 uur en van 19.00-21.00 uur geopend. Op het forum kan je altijd terecht voor tips en ervaringen van jongeren.

Is 99gram.nl gesloten en wil je toch direct met iemand praten?

De Luisterlijn is 24/7 bereikbaar voor een goed gesprek. Spoedeisende hulp of nood? Bel alarmnummer 112. Denk je aan zelfmoord? Ga dan naar: www.113.nl.

Jouw-GGD.png

Niet gevonden wat je zoekt? 

Vul de vragenlijst nog eens in of ga naar JouwGGD: het grootste online jongerenplatform in Nederland met informatie en tips over je gezondheid, lichaam, gevoel, relaties of dingen waar je liever niet over praat.

Vragen opnieuw invullen Naar JouwGGD

Hulplijnen 99gram.nl
Menu
Onderwerpen
Website sluiten