Je bent niet de enige

De mentale gezondheid van jongeren zit in een dieptepunt, crisisdiensten draaien overuren en veel jongeren worstelden met zichzelf en de grote levensvragen. Ze ervaren gevoelens zoals angst, somberheid, leegte, zelfverwijt, boosheid, schaamte, vernedering of schuld.

Als je zo in de knel zit dat je geen uitweg meer ziet, kan de dood een oplossing lijken. Gelukkig zit er tussen denken aan de dood en het plegen van zelfmoord een hele weg. Het proces is op ieder moment omkeerbaar. 

Ben je in een negatieve spiraal terecht gekomen? Heb je suïcidale gevoelens? Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker te onderbreken. En weer andere oplossingen te kunnen zien. Hulp is beschikbaar. Praat vandaag nog met iemand

Mogelijke hulplijn(en)

113 Zelfmoordpreventie

Alle leeftijden
Chat, telefoon
Luisteren, behandeling, advies, tips en tricks, doorverwijzing, zelfhulp
Gratis hulp
Anoniem

Denk je aan zelfmoord? Neem dat serieus en loop er niet mee rond. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken.

Suïcide Preventie Centrum

Alle leeftijden
Chat
Luisteren, advies, doorverwijzing
Gratis hulp
Ja

Heb je het zwaar in het leven? Zie jij het soms niet meer zitten? Ben je bezig met zelfbeschadiging? Heb je gedachten om uit het leven te stappen?

Menu
Onderwerpen
Website sluiten