Voor de onderwijsprofessional

Een jongere die hulp zoekt bij mentale of sociaal-emotionele problemen vindt die graag zo dicht mogelijk in de buurt: bij familie, vrienden of op school. School speelt een belangrijke rol in het welbevinden van leerlingen. Een jongere die zich prettig voelt op school leert gemakkelijker en is minder vaak afwezig.

Regelmatig zitten jongeren met vragen of hebben ze behoefte om hun verhaal te delen. Als docent of leerkracht ben je vaak de eerste die dit opvalt. Soms lukt het zelf om een luisterend oor te bieden of je leerling weer op weg te helpen. In andere gevallen is er meer nodig.

Er zijn daarvoor professionals op school (zorgcoördinator, jeugdarts, jeugdverpleegkundige), instanties in de buurt (wijkteam, jeugd- en jongerenwerk) én talloze online hulpbronnen beschikbaar. Maar hoe vinden jongeren daarin de weg?

Met Jongeren Hulp Online hebben we het aanbod van meer dan 25 (online) hulplijnen bij elkaar gebracht en toegankelijk gemaakt. Op tal van onderwerpen en thema’s. Voor jongeren komt daardoor goede hulp binnen handbereik. De geboden hulp is betrouwbaar en vertrouwelijk. Medewerkers zijn getraind en de diensten zijn gratis.

Het helpt als jouw leerlingen of studenten Jongeren Hulp Online kennen. Niet alleen voor zichzelf, maar juist ook voor een klasgenoot of vriend die wellicht een helpende hand nodig heeft.

Help jij mee Jongeren Hulp Online meer bekendheid te geven? Noem de zoektool in gesprekken, zet de website in een interne nieuwsbrief, gebruik de promotiematerialen of deel een van de video's over hulp vragen.

 

Onderwijs
Menu
Onderwerpen
Website sluiten