Bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen die je snel, anoniem en gratis ondersteuning bieden. Via de chat, telefoon of email. Betrouwbaar en professioneel. Ze staan allemaal voor je klaar met een luisterend oor, deskundig advies en handige tips.

Niet zo maar chatten of bellen?

Het delen van emotionele of sociale problemen met vrienden of familie is soms lastig en de stap naar professionele hulp best groot. Ook het zo maar chatten of bellen met een onbekende vrijwilliger of hulpverlener bij een hulplijn doe je mischien niet zo maar. Misschien wil je jezelf toch eerst oriënteren op je vraag of eerst wat meer lezen over een bepaald onderwerp.

Liever eerst informatie

Daarom is het goed om te weten dat veel van de aangesloten hulplijnen bij Jongeren Hulp Online ook goede bronnen van kennis en informatie zijn. Met uitleg, advies, tips, blogs, video’s, ervaringen en fora voor van jongeren. Kijk bijvoorbeeld eens op JouwGGD of MIND Korrelatie.

Andere voorbeelden van websites die je kunnen helpen als je betrouwbare informatie zoekt zijn:  

  • Grip op je Dip biedt een online cursus voor jongeren die al een tijdje in een dip zitten. Doel: jezelf beter en sterker gaan voelen en je dip te boven komen.
  • NJI: het Nederlands Jeugdinstituut is het nationale kenniscentrum met actuele informatie over het opgroeien van jongeren. Ook voor jongeren zelf.
  • Trimbos: is het kennisinstituut voor alcohol, tabak, drugs, uitgaan en mentale gezondheid. Op Mentaal Vitaal vind je hierover informatie en kan je chatten en bellen met je vragen.
  • Brainwiki: is een website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie die jongeren uitleg geeft over psychische problemen.
  • GGD Appstore biedt een begrijpelijk overzicht van betrouwbare gezondheidsapps, o.a. op het gebied van mentaal welbevinden.
  • Vraaghetdepolitie.nl: is er speciaal voor jongeren. Voor antwoord op al jouw vragen over (on)veiligheid. Van loverboys tot mishandeling en drugsgebruik.
  • Steunpunt Coronazorgen: hier vind je tips om beter in je vel te zitten en je leven in te richten (als je door corona) in de problemen bent geraakt. 

Mogelijke hulplijn(en)

MIND Korrelatie

Van 12 tot 27 jaar
Chat, whatsapp, telefoon, e-mail
Luisteren, advies, doorverwijzing
Gratis hulp
Anoniem

Stress, angst, paniek, somberheid? Zie je door de bomen het bos niet meer? Blijf niet rondlopen met een probleem, maar praat erover bij MIND Korrelatie.

JouwGGD

Van 13 tot 23 jaar
Chat
Luisteren, advies, tips en tricks, doorverwijzing, zelfhulp
Gratis hulp
Anoniem

Ben je verliefd? Ben je bang dat je zwanger bent? Voel je je eenzaam? Zit je ergens mee en weet je niet meer wat je moet doen?

Menu
Onderwerpen
Website sluiten