• Alle leeftijden
  • Chat, telefoon
  • Luisteren, behandeling, advies, tips en tricks, doorverwijzing, zelfhulp
  • Gratis hulp
  • Anoniem

113 Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord? Neem dat serieus en loop er niet mee rond. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken.

Over

Als je aan zelfmoord denkt of nare gevoelens hebt, kun je daar met een deskundige medewerker van 113 Zelfmoordpreventie over praten. Je verhaal mag er zijn. De organisatie streeft ernaar dat niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord.

Hulp

Jongeren kunnen 24/7, gratis en anoniem een beroep doen op ons online (crisis)hulpaanbod via telefoon en chat, online therapie, coaching en zelfhulpmodules. Je mag 113 Zelfmoordpreventie ook bellen als je je zorgen maakt om iemand anders. 

 

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik hier terecht?

De ondersteuning van 113 Zelfmoordpreventie is er voor jongeren met zelfmoordgedachten en hieraan gerelateerde gevoelens zoals paniek, angst, somberheid of verwardheid.

Kan ik anoniem blijven?

Ja, als je een online chat of telefoongesprek start je hoef je alleen een (zelfverzonnen) naam en woongebied op te geven. Meer informatie is niet nodig.

24-uur per dag bereikbaar?

Ja, op de site kan je dag en nacht een chat starten met een deskundige medewerker. Of bel 113 of 0800-0113 als je een acute vraag hebt of direct hulp zoekt.

Jouw-GGD.png

Niet gevonden wat je zoekt? 

Vul de vragenlijst nog eens in of ga naar JouwGGD: het grootste online jongerenplatform in Nederland met informatie en tips over je gezondheid, lichaam, gevoel, relaties of dingen waar je liever niet over praat.

Vragen opnieuw invullen Naar JouwGGD

Hulplijnen 113 Zelfmoordpreventie
Menu
Onderwerpen
Website sluiten