• Alle leeftijden
  • Chat, telefoon
  • Luisteren, behandeling, advies, tips en tricks, doorverwijzing, zelfhulp
  • Gratis hulp
  • Anoniem

113 Zelfmoordpreventie

Suïcidale gedachten of gevoelens? Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken.

Over

Als je aan zelfdoding denkt, kun je daar met een deskundige medewerker van 113 Zelfmoordpreventie over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk.

113 Zelfmoordpreventie is ervan overtuigd dat suïcides zijn te voorkomen als zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg slimmer en menselijker wordt georganiseerd.

Hulp

Je kunt je bij 113 Zelfmoordpreventie aanmelden voor coaching als je aan zelfdoding denkt. De coaches helpen je te beslissen of je hulp wilt zoeken en zo ja, hoe je de hulp kunt krijgen die je nodig hebt.

Ze denken ook met je mee als je al hulp van iemand krijgt, maar daarmee moeilijk over jouw gedachten aan zelfdoding kunt praten.

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik hier terecht?

De ondersteuning van 113 Zelfmoordpreventie is er voor jongeren met zelfmoordgedachten en hieraan gerelateerde gevoelens zoals paniek, angst, somberheid of verwardheid.

Kan ik anoniem blijven?

Ja, als je een online chat of telefoongesprek start je hoef je alleen een (zelfverzonnen) naam en woongebied op te geven. Meer informatie is niet nodig.

24-uur per dag bereikbaar?

Ja, op de site kan je dag en nacht een chat starten met een deskundige medewerker. Of bel 113 of 0800-0113 als je een acute vraag hebt of direct hulp zoekt.

Jouw-GGD.png

Niet gevonden wat je zoekt? 

Vul de vragenlijst nog eens in of ga naar JouwGGD: het grootste online jongerenplatform in Nederland met informatie en tips over je gezondheid, lichaam, gevoel, relaties of dingen waar je liever niet over praat.

Vragen opnieuw invullen Naar JouwGGD

Hulplijnen 113 Zelfmoordpreventie
Menu
Onderwerpen
Website sluiten