• Alle leeftijden
  • Telefoon, chat
  • Advies, tips, doorverwijzing
  • Gratis hulp
  • Anoniem

Veilig Thuis

Heeft je buurjongen vaak blauwe plekken? Heeft je klasgenoot altijd honger? Gebeuren er bij jou thuis dingen waardoor je je niet veilig voelt? Zoals ruzie, schelden en misschien zelfs slaan?

Over

Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over iemand anders. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

Hulp

Je kunt 24/7 bellen met Veilig Thuis, vrijblijvend en anoniem. Je krijgt dan een hulpverlener aan de lijn die naar je verhaal luistert, alles op een rij zet en advies geeft. Samen bekijk je of professionele hulp nodig is. De chat is een extra mogelijkheid om contact op te nemen.

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik hier terecht?

Voorbeelden van onderwerpen waarover kinderen en jongeren hulp zoeken of vragen stellen bij Veilig Thuis: lichamelijk geweld (zoals slaan, schoppen), schelden, beledigen, vernederen, bedreigen, verwaarlozing, afpersing, uitbuiting, financieel misbruik, stalking en seksueel misbruik

Kan ik anoniem blijven?

Ja, bellen en chatten met Veilig Thuis is anoniem. Zij weten niet wie jij bent en dit hoef je niet te vertellen. Ook het maken van een melding bij vermoedens van huiselijk geweld kan anoniem.

24-uur per dag bereikbaar?

Ja, Veilig Thuis kun je dag en nacht gratis bellen op 0800-2000. De chat is van maandag tot en met vrijdag open van 9:00 tot 17:00 uur.

Jouw-GGD.png

Niet gevonden wat je zoekt? 

Vul de vragenlijst nog eens in of ga naar JouwGGD: het grootste online jongerenplatform in Nederland met informatie en tips over je gezondheid, lichaam, gevoel, relaties of dingen waar je liever niet over praat.

Vragen opnieuw invullen Naar JouwGGD

Hulplijnen Veilig Thuis
Menu
Onderwerpen
Website sluiten