• 14-25 jaar
  • Chat, telefoon, email
  • Luisteren, praten, doorverwijzing
  • Gratis hulp
  • Anoniem

Switchboard

De overtuiging om man, vrouw of iets daarbuiten te zijn noemen we genderidentiteit. Meestal komt dit overeen met het toegewezen geslacht bij de geboorte. Ervaar je andere gevoelens?

Over

Switchboard is er voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse, queer en aseksuele personen (LHBTIQA +) en ieder ander die informatie, advies of een luisterend oor zoekt.

Hulp

De vrijwilligers van Switchboard zijn opgeleid zijn in het beantwoorden van vragen en het luisteren naar problemen. In anonimiteit en vertrouwen. De hulplijn is te bereiken via chat, telefoon en mail.

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik hier terecht?

Veel van de contacten met Switchboard gaan over het delen van gevoelens over seksuele oriëntatie en genderidentiteit, coming out, uitgaan, dating, relaties, asielzaken, discriminatie, religie en LHBTIQA+.

Kan ik anoniem blijven?

Ja, de chat is volledig anoniem. Als je belt kun je anoniem blijven door te bellen met een afgeschermd nummer. Het nummer van Switchboard komt niet op je telefoonrekening.

24-uur per dag bereikbaar?

Nee, de telefoon- en chatservice hebben wisselende openingstijden maar Switchboard is overdag van maandag t/m zaterdag (en af en toe avonds) goed bereikbaar.

Is Switchboard gesloten en wil je toch direct met iemand praten?

De Luisterlijn is 24/7 bereikbaar voor een goed gesprek. Spoedeisende hulp of nood? Bel alarmnummer 112. Denk je aan zelfmoord? Ga dan naar: www113.nl.

Jouw-GGD.png

Niet gevonden wat je zoekt? 

Vul de vragenlijst nog eens in of ga naar JouwGGD: het grootste online jongerenplatform in Nederland met informatie en tips over je gezondheid, lichaam, gevoel, relaties of dingen waar je liever niet over praat.

Vragen opnieuw invullen Naar JouwGGD

Hulplijnen Switchboard
Menu
Onderwerpen
Website sluiten