• Alle leeftijden
  • Chat, forum
  • Luisteren, advies, tips, doorverwijzing
  • Gratis hulp
  • Anoniem

PsychoseNet.nl

Hoor je stemmen? Heb je een psychose doorgemaakt? Traumatische ervaring gehad? Last van stemmingswisselingen? Herstel je van psychische klachten? Last van waanbeelden?

Over

PsychoseNet.nl is een community van ervaringsdeskundigen, naaste betrokkenen en professionals. Naast betrouwbare informatie bieden ze ook steun voor iedereen met vragen over psychose, stemming, trauma en herstel.

Hulp

Bij PsychoseNet kun je anoniem chatten met een hulpverlener of (familie) ervaringsdeskundige over psychosegevoeligheid, stemmingsproblemen, herstel van psychische klachten of zorgen over corona. Via een eSpreekuur kun je anoniem vragen stellen aan een expert. Of kijk eerst op het forum voor tips en verhalen.

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik hier terecht?

Veel voorkomende onderwerpen waarover mensen hulp zoeken of vragen stellen zijn: psychosegevoeligheid, psychose herstel, schizofrenie, bipolariteit, depressie, trauma, depressie, angsten, naasten en familie, medicatie en behandeling.

Kan ik anoniem blijven?

Ja, je hoeft nooit je echte naam of andere persoonlijke gegevens door te geven. Je kan gebruikmaken van een nickname. Bij het eSpreekuur kun je anoniem een vraag stellen aan een expert. Jouw IP-adres en e-mailadres worden versleuteld en zijn nooit zichtbaar voor PsychoseNet medewerkers.

24-uur per dag bereikbaar?

Nee, maar de chatmedewerkers van PsychoseNet zitten wel iedere dag lang tijd voor je klaar. Ook in het weekend. Elke dag van 09.00-17.00 uur en van 20.00-23.00 uur.

Is PsychoseNet gesloten en wil je toch direct met iemand praten?

De Luisterlijn is 24/7 bereikbaar voor een goed gesprek. Spoedeisende hulp of nood? Bel alarmnummer 112. Denk je aan zelfmoord? Ga dan naar: www.113.nl.

Jouw-GGD.png

Niet gevonden wat je zoekt? 

Vul de vragenlijst nog eens in of ga naar JouwGGD: het grootste online jongerenplatform in Nederland met informatie en tips over je gezondheid, lichaam, gevoel, relaties of dingen waar je liever niet over praat.

Vragen opnieuw invullen Naar JouwGGD

Hulplijnen PsychoseNet.nl
Menu
Onderwerpen
Website sluiten