• 14-26 jaar
  • Face-to-face
  • Praten, advies, tips
  • Gratis hulp
  • Anoniem

Moti4

Drink je vaak teveel alcohol of neemt het wietgebruik je dagelijkse leven over? Maak jij je zorgen over je gamegedrag en vind je het moeilijk om op tijd te stoppen?

Over

Je zorgen over je middelengebruik is stap één. Moti4 is voor jongeren die op zoek zijn naar meer inzicht, bewustwording en motivatie om oude patronen te doorbreken.

Hulp

Samen met een preventiewerker bij jou in de buurt onderzoek je hoe het staat met jouw middelengebruik of gamegedrag. Samen stel je doelen en krijg je tips hoe je die kan bereiken. In je eigen tempo. Gemiddeld heb je 4 (gratis) gesprekken. Je kan dit programma ook online beginnen op het Moti4 platform.

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik hier terecht?

Moti4 biedt ondersteuning voor jongeren die in de problemen dreigen te raken door alcohol- en wietgebruik, gokken of gamen. Bijvoorbeeld als je teveel gamet, wietgebruik je dagelijks leven bepaalt of als alcohol een negatieve invloed heeft op je school- of werkprestaties.

Kan ik anoniem blijven?

Ja, je hebt geen briefje van je huisarts nodig om mee te doen. Gesprekken zijn anoniem, vertrouwd en persoonlijk. Op de locatie van jouw voorkeur. Voor een afspraak is wel een email adres nodig.

24-uur per dag bereikbaar?

Nee, gesprekken zijn op afspraak. Wel biedt MOti4 een (gratis) platform dat je zonder begeleiding kan gebruiken om je middelengebruik en gamegedrag in kaart te brengen en doelen te stellen.

Is Moti4 gesloten en wil je toch direct met iemand praten?

De Luisterlijn is 24/7 bereikbaar voor een goed gesprek. Spoedeisende hulp of nood? Bel alarmnummer 112. Denk je aan zelfmoord? Ga dan naar: www.113.nl.

Jouw-GGD.png

Niet gevonden wat je zoekt? 

Vul de vragenlijst nog eens in of ga naar JouwGGD: het grootste online jongerenplatform in Nederland met informatie en tips over je gezondheid, lichaam, gevoel, relaties of dingen waar je liever niet over praat.

Vragen opnieuw invullen Naar JouwGGD

Hulplijnen Moti4
Menu
Onderwerpen
Website sluiten