• 16-25 jaar
  • Mail, chat
  • Luisteren, advies, tips en doorverwijzing
  • Gratis hulp
  • Anoniem

Grip op je Dip

Zit je niet zo lekker in je vel? Heb je net iets te veel meegemaakt? Last van sombere buien en geen zin om dingen te doen? 

Over

Grip op je Dip is een bekende website waar jongeren met stemmingsproblemen of somberheidsklachten terecht kunnen. Hier kun je deelnemen aan een groepschat of individueel je klachten bespreken met een geschoolde professional. Beide anoniem en gratis.

Hulp

De hulp via mail is bedoeld voor het geven van advies, tips en een luisterend oor aan jongeren die niet lekker in hun vel zitten. Je kan ook meedoen aan de online chatcursus ‘Grip op je dip’. Want hoe eerder je herkent wat er aan de hand is, hoe groter de kans op een oplossing. 

Waarvoor kan ik hier terecht?

Bij Grip op je Dip kun leren wat je zelf kunt doen om je beter te voelen en weer lekkerder in je vel zitten. Er is een diptest, online chatcursus en je kan gebruik maken van de mailservice met deskundige professionals voor advies op maat.

 

Kan ik anoniem blijven?

Ja, hulp via mail is anoniem. Berichten worden uitgewisseld in een beveiligde omgeving en je begeleider heeft een beroepsgeheim. Dus alles wat je mailt blijft geheim. Wel moet je een contactfomulier invullen met een geldig e-mail adres. 

24-uur per dag bereikbaar?

Nee, ondersteuning van Grip op je Dip gaat via de mail of je bent deelnemer aan de online chatcursus. Er is geen dagelijkse live chat of telefonische ondersteuning. 

Wil je toch direct met iemand praten?

Ga naar Alles Oké? Supportlijn, Jouw GGD of MIND Korrelatie. De Luisterlijn is 24/7 bereikbaar voor een goed gesprek. Spoedeisende hulp of nood? Bel alarmnummer 112. Denk je aan zelfmoord? Ga dan naar: www.113.nl.

Hulplijnen Grip op je Dip
Menu
Onderwerpen
Website sluiten