• 12-25 jaar
  • Chat, telefoon, email
  • Luisteren, praten, tips
  • Gratis hulp
  • Anoniem

Genderpraatjes

Je genderidentiteit kan veel vragen oproepen. Soms wil je het liever wegstoppen en het er niet over hebben, maar het is juist goed om er met iemand over te praten. 

Over

Genderpraatjes is een jongerenlijn waar je kunt chatten, bellen en mailen met vragen over je genderidentiteit. Geen vraag is te gek. De vrijwilligers hebben veel ervaring met gender en weten hoe je daarover in gesprek kan gaan. Je kan ook samen met je ouders contact opnemen.

Hulp

De Genderpraatjes-chat is de makkelijkste manier om snel en betrouwbaar met iemand te praten. Liever telefonisch contact? Je kan elke schooldag van 15.00-17.00 uur bellen. Kijk gerust eerst op hun website bij veelgestelde vragen, hulptips en de Transgender Wegwijzer.

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik hier terecht?

Bij Genderpraatjes kun je terecht al je vragen over genderidentiteit. Bijvoorbeeld hoe ga ik het gesprek aan met mijn ouders of school? Wat is de eerste stap als ik de transitie wil beginnen? Of hoe kom ik in contact met andere transgender jongeren?

Kan ik anoniem blijven?

Ja, anonimiteit en privacy van contactopnemers is één van de belangrijkste principes van Genderpraatjes. Je kan hier dus volledig anoniem bellen of chatten.

24-uur per dag bereikbaar?

Nee, de Genderpraatjes-chat is van maandag t/m vrijdag van 15:00-17:00 uur en van 19:00-21:00 uur geopend. Bellen op deze dagen kan van 15:00-17.00 uur.

Is Genderpraatjes gesloten en wil je toch direct met iemand praten?

De Luisterlijn is 24/7 bereikbaar voor een goed gesprek. Spoedeisende hulp of nood? Bel alarmnummer 112. Denk je aan zelfmoord? Ga dan naar: www.113.nl.

Jouw-GGD.png

Niet gevonden wat je zoekt? 

Vul de vragenlijst nog eens in of ga naar JouwGGD: het grootste online jongerenplatform in Nederland met informatie en tips over je gezondheid, lichaam, gevoel, relaties of dingen waar je liever niet over praat.

Vragen opnieuw invullen Naar JouwGGD

Hulplijnen Genderpraatjes
Menu
Onderwerpen
Website sluiten