• 16-25 jaar
  • Chat
  • Luisteren, praten, tips
  • Gratis hulp
  • Anoniem

Frisse Gedachtes

Voel je je soms eenzaam, heb je altijd het gevoel te moeten presteren, vind je het moeilijk om te aarden op jouw onderwijsinstelling of heb je gewoon behoefte aan contact? 

Over

Frisse Gedachtes is er voor een beter studentenwelzijn. Onder andere met een anonieme chatfunctie, het aan elkaar koppelen van studenten met dezelfde interesses en evenementen die het bewustzijn over studentenwelzijn verhogen.

Hulp

Contact met een getrainde buddy biedt een luisterend oor en kan dienen als klankbord. Medewerkers zijn psychologiestudenten en ervaringsdeskundigen van verschillende onderwijsinstellingen. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik hier terecht?

Voorbeelden van onderwerpen waarover studenten vragen stellen bij Frisse Gedachtes zijn: eenzaamheid, studiedruk en stress, emotionele zaken of sociale problemen. Je kan hier trouwens ook in het Engels terecht.

Kan ik anoniem blijven?

Ja, om te chatten met een vrijwilliger/medestudent maak je anoniem een account aan. Daarna kies je je eigen buddy, maak je een afspraak of kijk je wie er op dat moment online zijn.

24-uur per dag bereikbaar?

De openingstijden van de chat variëren. Chatten met buddy gebeurt op afspraak of als deze persoon online is. Samen kunnen jullie afspreken wanneer je verder praat.

Is Frisse Gedachtes gesloten en wil je toch direct met iemand praten?

De Luisterlijn is 24/7 bereikbaar voor een goed gesprek. Spoedeisende hulp of nood? Bel alarmnummer 112. Denk je aan zelfmoord? Ga dan naar: www.113.nl.

Jouw-GGD.png

Niet gevonden wat je zoekt? 

Vul de vragenlijst nog eens in of ga naar JouwGGD: het grootste online jongerenplatform in Nederland met informatie en tips over je gezondheid, lichaam, gevoel, relaties of dingen waar je liever niet over praat.

Vragen opnieuw invullen Naar JouwGGD

Hulplijnen Frisse Gedachtes
Menu
Onderwerpen
Website sluiten